Häälaulut
Häälaulu on ainutlaatuinen ja ikimuistettava tapa juhlistaa ja arvostaa yhtä elämän merkityksellisimmistä päivistä. Voisi sanoa, että parhaimmillaan häälaulu tiivistää ja konkretisoi sen, mistä koko hääjuhlassa on kysymys: kahden ihmisen rakkaudesta, heidän yhteisestä tarinasta ja siitä, mitä juuri heidän rakkaus merkitsee juuri heille. Häälaulu on yksi parhaimmista keinoista tuoda näitä merkityksiä juhlaan näkyville ja saattaa hääpari ja heille tärkeät ystävät ja sukulaiset pysähtymään yhteiseen hetkeen rakkaustarinan äärelle. Lisäksi häälaulu jatkaa elämäänsä häiden jälkeen hääpäivinä tai muina ajankohtina kun pari haluaa muistella rakkautensa alkutaipaleita tai voi muistuttaa yhteydestä ja yhteisen rakkauden perustasta niinä päivinä kun toisen rakastaminen ei olekaan niin helppoa kuin joskus aikaisemmin.

Häälaulun voi tilata joko hääparille yllätyslahjaksi tai hääpari voi itse tilata sellaisen. Suosittelen kuitenkin, että vaikka tilaisi hääparille lahjaksi, hääpari otettaisiin mukaan suunnitteluun kyselemällä heiltä lomakkeen tietoja verukkeella jos toisella, sillä hääparin osallistuminen laulun luomiseen on tärkeä osa prosessia, varsinkin kappaleen myöhempää käyttöä ajatellen. Häälaulun lisäksi on mahdollista tilata myös video omilla kuvilla.

Laulu on hyvä tilata mahdollisimman aikaisin, jotta mahdollisilla esittäjillä on aikaa harjoitella, mutta vaikka olisi tiukka aikataulu, kannattaa silti kysyä!

Prosessin kulku:

1. Hääpari istuu alas viettämään laatuaikaa muistellen lomakkeen avulla rakkautensa alkamista, yhdessä koettuja aikoja ja pohtimaan, mikä heitä yhdistää, mitä rakkaus heille merkitsee ym. lauluun mahdollisesti haluttavia asioita. 

2. Hääpari kirjoittaa mahdollisimman tarkasti ja yksityiskohtaisesti keskustelun tuloksen lomakkeeseen (sellaiset asiat, jotka haluaa kertoa myös häävieraille) ja lähettää sähköpostilla minulle
jaana.vahermaa(at)gmail.com

3. Luen lomakkeen ja mahdollisesti soittelen tarkennusta asioihin ja työstän laulun sanat, jotka lähetän hyväksyttäväksi. Tässä vaiheessa on mahdollista tehdä muutoksia.

4. Kun sanat on hyväksytty, alan säveltää ja sovittaa laulua parin musiikillisten toivomusten mukaisesti, mahdollisen esittäjän äänialaan ja soittotaitoihin sovitettuna. Tässä vaiheessa on siis hyvä tietää, tuleeko laululle esittäjä, vai soitetaanko häissä äänite.

5. Viimeistään viikon päästä sanojen hyväksymisestä lähetän pätkän musiikista, ja koska minulle on tärkeää, että olette tyytyväisiä lauluun, tässä vaiheessa on vielä mahdollista tehdä pieniä muokkauksia. Kun tilaaja on lauluun tyytyväinen ja maksu on tullut tilille, teen laulusta lopullisen version valitun paketin mukaisesti ja toimitan sen sähköisesti ja postissa toivomusten mukaisesti. 

(6. Videota varten lähetetään vielä kuvia ja videoita yhteisestä taipaleesta, valmiin videon lähetän 3-7 päivän päästä kuvien saapumisesta.)